Harjunalustan VPK
Kiekkostenkatu 11
15800 LAHTI
040 774 3795
hvpk[at]hvpk.fi

 

HÄTÄNUMERO 112

Kenelle?

Nuoriso-osastolla tarkoitetaan palokunnan tarjoamaa, 10-18-vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettua nuorisotoimintaa.

Mitä?

Osaston toiminta koostuu pääasiallisesti viikkoharjoituksista, joissa tutustutaan palo- ja pelastusalan tietojen ja taitojen ohella myös ns. yleisiin kansalaisen turvallisuustaitoihin, kuten alkusammutukseen ja ensiapuun.

Harjoituksien lisäksi osasto osallistuu leireille, kilpailuihin ja muihin vastaaviin tapahtumiin niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.

Toiminta on pääsääntöisesti maksutonta ja palokunta tarjoaa nuorten käyttöön tarvittavat suojavarusteet. Leireistä ja suuremmista tapahtumista kerätään tarvittaessa vaihtelevan suuruinen "omavastuuosuus".

Miksi?

VPK-toiminta antaa nuorelle kehittävän ja nousujohteisen harrastuksen, jossa opitaan turvallisuustaitojen lisäksi mm. toimimaan ryhmässä ja ottamaan vastuuta omasta ja ryhmän toiminnasta.

Palokunta on harrastuksena mukaansa tempaavaa ja hauskaa. Harjoitusten, leirien ja tapahtumien kautta tapaa uusia ystäviä ja moni nuoriso-osastossa harrastuksen aloittanut on myöhemmin saanut alalta haastavan ammatin!

Milloin?

 TIISTAISIN KLO: 18.00 - 20.00

 

 Nuorisotyön linkkejä: